קצבת זקנה שמשולמת ע"י מוסד לביטוח הלאומי הינה מקבילתה של הבטחת הכנסה של גיל הפרישה.
כל האזרחים זכאים תשלומים קצבה על בסיס חודשי שנקבע בהתאם למספר קריטריונים כמו (מצב משפחתי, וותק של תקופת העבודה בישראל). להלן שיעורי קצבת זקנה עדכניים שמפורסמים ע"י המוסד של ביטוח הלאומי:
על הפנסיונר שמעוניין להגיש בקשה לקבלת קצבת זקנה לעמוד במספר תנאים הבאים:
גיל פרישה – על הפורש להיות בגיל פרישה החוקי (גברים גיל 67, נשים 62, החל משנת 2017 גיל פרישה של נשים אמור לעלות בהדרגה לגיל 64 עבור נשים שנולדו אחרי 1/1/1955).
- מבחן תקרת הכנסה לעבודה – על הפורש לעמוד בתנאי זה לפיו עליו להרוויח משכורת מעבודה שלא עולה על תקרת הכנסה.
- תשלומי דמי ביטוח הלאומי כחוק – נשים בסטאטוס מסוים פטורות מדרישה זו, ובהן: גרושה, אלמנה, רווקה שעלתה לישראל בגיל 55 ומעלה, עגונה, אישה נשואה שעובדת מחוץ למשק ביתה כעובדת שכירה או עצמאית, אישה נשואה שבן זוגה אינו מבוטח (גם אם אינה עובדת שכירה או עצמאית) עקרת בית וכן אישה שקיבלה קצבת נכות במהלך 12 חודשים, טרם הגעתה לגיל 60.
- השלמת תקופת הכשרה – על הפורש לעמוד באחד משלושת התנאים הבאים (אלא אם מדובר בגרוש/ה, אלמן/נה עבורם תנאים לא רלוונטיים):
א. 60 חודשים ב- 10 השנים האחרונות שקדמו לגיל המזכה אותך בקצבת זקנה.
ב. 144 חודשי ביטוח
ג. 60 חודשי ביטוח לפחות, ובלבד שמספר החודשים שהיית מבוטחת מיום שנעשית תושבת ישראל בפעם הראשונה גדול ממספר החודשים שלא היית מבוטחת.
בסה"כ מדובר ברמות קצבה שאינן גבוהות ומאפשרות קיום מינימאלי בסיס לאדם.
על מנת לא להגיע למצב בו אדם יעמוד ברמת הכנסה מינימאלית, חוקק חוק פנסיה חובה (לעשות קישור למאמר) שמטרתו לדאוג לכל פורש ולהבטיח לו רמת הכנסה מינמאלית בפרישה.
ישנה חשיבות מכרעת לחיסכון החל בגיל פרישה צעיר – כ 30, לכן אנו ממליצים מאוד להיות מודעים ומעורבים לכל הקשור לחיסכון הפנסיוני.
לחצו כאן להשארת פרטים לקבלת ייעוץ אישי .